Naar boven
  • Altijd de nieuwste collecties
  • Vakkundig en passend advies
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Gratis afhalen in de winkel

Waar moet je op letten bij het kopen van een sport bh?

Het kopen van een sportbh is belangrijk. Want tijdens het sporten belast je niet alleen je spieren, maar ook je borstweefsel. Het is daarom belangrijk om een goed passende, stevige sport bh te dragen. Maar waar moet je op letten met zo veel keuze?

Laat je maat bepalen. 

Allereerst is het belangrijk om de juiste maat te dragen. Laat je adviseren in een lingerie speciaalzaak. Wanneer je je maat weet is het veel makkelijker om op zoek te gaan naar de perfecte sportbh. 

Het verschilt per sport wat voor sport bh je nodig hebt.

Het is per sport verschillend wat voor bh je nodig hebt. Extreme sporten vereisen een hele stevige sportbh. Dan is dit model van ShockAbsorber de perfecte sportbh. Maar doe je aan een minder extreme sport zoals yoga. Dan kan je eerder wegkomen met een minder stevige sportbh. Bijvoorbeeld deze van Triumph

Hoort een sport bh hoog te vallen?

Ja, een sportbh hoort hoog te vallen. Wanneer je bijvoorbeeld aan een extreme sport doet zoals hardlopen is het belangrijk dat alles op z’n plek blijft. Je wil natuurlijk niet dat alles er boven uit komt. 

Hoort een sport bh strak te zitten?

Ja, een sportbh zit een stukje strakker dan een gewone bh. Dit komt omdat een sportbh gemaakt is om jouw borsten goed op jouw lichaam te drukken. Maar let er wel op dat je hem ook weer niet te strak neemt. Onze regel is: Je voelt zelf het beste of een bh te strak zit of niet, laat je niet leiden door de maat. 

Kan ik in een grote maat ook een goede sport bh vinden?

Ja, niet alleen in kleine maten zijn er sportbh’s. Veel sportmerken maken hun sport bh’s in maat S t/m XL. Dit is natuurlijk niet handig als je een grotere (cup)maat hebt. Daarom zijn er ook veel merken die hun sportbh’s maken in bh maten. PrimaDonna Sport of ShockAbsorber zijn de meest verkochte merken. Waarbij de maten op lopen tot cup I

Tips voor het passen:

⋆ Ga in de paskamer even springen en bewegen, je gaat ook niet stilstaan tijdens het sporten.
⋆ Ga geen sport bh’s shoppen als het 30 graden is, dan zit het al snel te strak. 
⋆ Laat je adviseren.
⋆ Kijk op het kaartje van de bh. Hier geven ze vaak aan voor welke sporten deze gemaakt is.
⋆ Koop je sportbh niet te klein met de intentie dat je af gaat vallen. Een sportbh moet goed zitten op het moment dat je er mee sport.