Naar boven
  • Altijd de nieuwste collecties
  • Vakkundig en passend advies
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Gratis afhalen in de winkel

Wat is een bandeau?

Wat is een bandeau?

Als we het woord bandeau letterlijk vertalen vanuit het frans dan betekent het strook of band. Een bandeau is dus een stuk stof wat gedragen wordt als een strook of band. Dit slaat meestal op een top, bh of bikini. Een bandeau kan glad zijn maar kan ook van kant zijn.


Wat typeert een bandeau?

Wat een bandeau typeert is eigenlijk dat er geen bandjes aan zitten. Maar ook dat een bandeau geen beugels heeft. Dit is wel eens verwarrend omdat sommige bandeau bikini’s wel beugels hebben. Maar officieel is het dan een strapless model in plaats van een bandeau. Een bandeau kan een sluiting op de rug hebben, dit is meestal bij bikini’s. Bij bandeau tops of bh’s loopt de stof meestal op de rug net zo breed door. 


De perfecte bandeau bikini top

We hebben een ruime keuze in bandeau bikini tops. Deze top van Cyell is een mooi voorbeeld van een bandeau top met een vrouwelijke touch door de inkeping aan de voorkant wat zorgt voor een mooi decolleté. Een merk wat altijd veel bandeau bikini tops heeft is Esprit.


Bandeau top ideaal voor onder een ruimvallende tanktop

Je kent het wel, een tanktop die ruim valt onder de oksels. Dit is soms vervelend of juist zo gemaakt. Een oplossing hiervoor is een bandeau top. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een mooie bh te laten zien. Maar vind je dit nou vervelend? Dan kan je een bandeau top hieronder dragen. hierdoor heb je niet zoveel inkijk. Als je een kleinere cupmaat hebt dan kan je de top zo dragen. Heb je een grotere cupmaat. Dan geeft de bandeau niet genoeg stevigheid. Onze tip: Draag de bandeau top over je favoriete bh.