Naar boven
 • Altijd de nieuwste collecties
 • Vakkundig en passend advies
 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Gratis afhalen in de winkel

Wat is een goede bh?

Wat is een goede bh?

Dat antwoord is natuurlijk voor iedereen anders. Elke vrouw heeft een ander figuur en maat. Het vinden van een goede bh begint bij de juiste maat. Als de maat niet goed is zul je sneller problemen ervaren tijdens het dragen. Eigenlijk kun je de pasvorm van een bh opdelen in twee onderdelen: De omvang en de cup.

De omvang van je bh

De omvang van je bh is eigenlijk een van de belangrijkste onderdelen om op te letten bij het passen van een bh. De steun van je bh komt namelijk voor het grootste deel van de omvang, van het rugpand dat strak genoeg zit. Wanneer deze goed is, voel je dat meteen. Als je een nieuwe bh koopt moet deze goed zitten op de wijdste stand. Dit is omdat je dan de bh strakker kan doen wanneer deze wijder is geworden door het dragen. Je hebt dan dus langer steun en plezier van je bh. Ook is het belangrijk om er op te letten dat de sluiting van je bh ten opzichte van de voorkant gelijk loopt. Bekijk ons maatadvies als je twijfelt.

De cups van je bh

De cups van je bh zijn eigenlijk niet zo moeilijk. Staat de bh open en kan je er inkijken? Dan is de cup te groot. Komt je borst over de cups heen en vormt zich een soort tweede borst? Dan is de cup te klein. Het is niet erg als de cups niet bij allebei de borsten precies goed zit, ze zeggen niet voor niets: Breasts are sisters, not twins. Iedere vrouw heeft twee verschillende borsten. We geven wel vaak het advies om de cup aan te passen aan de grootste borst.

Breasts are sisters, not twins

Maar wat is nou precies een goede bh?

Eigenlijk alle merken die wij verkopen, staan wij achter. Maar om te weten wat een goede bh voor jou is, kan je het beste verschillende modellen bh’s passen. Bedenk van te voren alvast wat je ongeveer zou willen. Een hoge cup of juist een lage cup? Een push up? Een voorgevormde bh of een beugelbh? Een bh zonder beugels? Een sport bh? In de praktijk zal blijken dat een bepaald model het beste bij jouw figuur of lichaamsbouw  past. Het fijnste is het als er meerdere modellen fijn passen. Dan heb je keuze!


Een paar tips ter overweging:

 • De vulling van een bh kan dikker of dunner zijn: wat dikker voorgevormde mousse is het meest gangbaar, spacerbh’s zijn in opkomst door de soepele voorgevormde stof, die makkelijk aansluit, en push up bh’s hebben meestal een verdikking onder in de cup voor het liftend effect.
 • Balconette bh’s vallen doorgaans lager voor meer decollete. Vooral bij een stevige borst staat dat heel mooi. Bij minder stevige borsten bestaat het gevaar dat de borsten bij beweging boven de cup uit bollen. Een hoger aansluitende bh is dan een betere keuze.
 • De mousse van een voorgevormde bh is slechts enkele millimeters dik. Je krijgt er dus geen grotere borsten van. Door stevige mousse krijgen je borsten minder kans om ‘opzij’ te zakken. Als jij er van bovenaf opkijkt, lijken je borsten voor jou daardoor misschien groter.
 • Sommige bh’s drukken de borsten platter, meestal naar opzij, zoals minimizers. Dat toont breder. Bh’s die de borsten naar voren drukken, zorgen voor een slanker silhouette.
 • Niet voorgevormde beugelbh’s kun je zo ook verdelen in gladde bh’s en bh’s met naden: een drie-delige cup: het zijstuk is bedoeld om de borsten naar voren te drukken
 • Als de maat goed is, heb je meestal geen last van de beugel. In een enkel geval blijf je last houden en is een bh zonder beugel beter.
 • Bh’s zonder beugel zie je tegenwoordig steeds meer, ook voorgevormd of als bralette.
 • Sportbh’s zijn bedoeld om de borsten te beschermen tegen veel schudden, dus die drukken meestal de borsten stevig tegen je lijf. 

Tot slot toch nog even over die moeilijke bh-maten: de omvang en de cupmaat beïnvloeden elkaar. Een omvang wijder zorgt ook voor meer ruimte in de cup. Wil je goed kunnen vergelijken, zoek dan eerst de juiste omvang en probeer daarna een cupmaat groter of kleiner.

Onze toppers per categorie:


T-shirt bh: Mey Amorous Mey Joan Mey modern Joan


Hoge bh: PrimaDonna Twist A La Folie PrimaDonna Twist I Do


Sport bh
: Shock Absorber 334490


Classieke bh: Anita Safina 5448


Sexy bh: Triump Sexy Angel PrimaDonna Twist body I Do


Strapless bh: PrimaDonna divine


Relax bh: Calvin Klein Modern Cotton


Beugel bh: Felina Melina PrimaDonna Couture


En de ultieme test of je de juiste bh aan hebt? Even een gek dansje doen, en voorover bukken. Zit alles nog op z’n plek? Dan heb je een goede bh gevonden! Bekijk ook onze maatadvies pagina!