Naar boven
  • Altijd de nieuwste collecties
  • Vakkundig en passend advies
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Gratis afhalen in de winkel

Tweka

Geschiedenis


In 1916 richtte Jacques de Heer een tricotfabriek op waar stoffen werden vervaardigd. In het begin werd er alleen ondergoed geproduceerd in de fabriek. Destijds werkte er maar 20 man in de fabriek maar door de snelle groei van het bedrijf bleef dit natuurlijk niet bij 20 man. Daarnaast werd de productie uitgebreid naar sportkleding. De merknaam Tweka is ontstaan uit de woorden Kleurecht en Kwaliteit, of te wel twee k’s. Tweka startte in de jaren twintig met de productie van badkleding, iets waar Tweka vandaag de dag nog steeds ijzersterk in is. Tijdens de oorlogsjaren ging het minder goed met Tweka, omdat badkleding een luxe was na de oorlog was het bedrijf genoodzaakt zich te focussen op de productie van ondergoed. Paar jaar na de oorlog ging het weer beter met het bedrijf en konden ze de collecties weer uitbreiden. In de jaren 50 ging Tweka zich echt specialiseren in badkleding. Voorheen werd vooral wollen tricot gebruikt voor badkleding, maar door ontwikkeling van nieuwe stoffen die veel meer elasticiteit hadden kon het merk zich nog meer specialiseren in badmode. Ook met de opkomst van de bikini in de jaren 60 ging Tweka met zijn tijd mee en wisten ze een bredere doelgroep aan te spreken. In de jaren 80 was er nog meer vraag naar badmode omdat zwembaden steeds populairder werden. Er was vraag naar badmode voor de hele familie. En vandaag de dag is Tweka als badmode merk niet meer weg te denken en exporteren ze naar achttien landen. Tegenwoordig valt het merk onder ondermodefabrikant L. Ten Cate, bekend van hun ondergoed.

Badpakken


De badpakken van Tweka zijn allemaal van goede kwaliteit en gaan lang mee. Er zijn verschillende collecties, bestaande uit Chloorbestendige bademode, corrigerende badmode en trend badmode. De pasvorm is mooi en elk soort collectie heeft zijn eigen specialiteiten. Zo vallen de Chloorbestendige badpakken mooi hoog zodat deze gedragen kunnen worden voor het wekelijks zwemmen en baantjes trekken. De corrigerende badmode heeft een verstevigd buikgedeelte. Hierdoor geeft het een mooier figuur. De trend badmode is altijd volgens de laatste trends en de nieuwste pasvormen.


Chloorbestendig


Tweka staat bekend om hun collectie met Chloorbestendige badmode. De lycra en polyamide stoffen die gebruikt worden voor de collectie zijn behandeld dat ze beter tegen het agressieve Chloorwater kunnen. Omdat er tegenwoordig minder Chloor wordt gebruikt in zwembaden en bij sommige zwembaden zelfs niet meer, heet deze collectie bij Tweka tegenwoordig de Pool collectie. De Pool collectie is dezelfde kwaliteit als wat voorheen de Chloorbestendige collectie heette. Een ideaal badpak voor als je wekelijks zwemt.


Tweka verkopen we online en is beschikbaar in onze winkel.