Naar boven
  • Altijd de nieuwste collecties
  • Vakkundig en passend advies
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Gratis afhalen in de winkel

Geschiedenis

Geschiedenis


Geschiedenis van Lingerie de Rooy

Begonnen aan de Bosschendijk in Oudenbosch


Tinus de Rooy werkte voor de oorlog al als kleermaker aan de Bosschendijk in Oudenbosch. Zijn zoon Mart deed met de Loyd de verkopen “op de baan”: met rollen stof, werkkleding  en foundation, corsetten bijvoorbeeld. Op afspraak werd aan huis verkocht.

De kleermakerszaak breidde uit met de verkoop van allerhande kleding en textiel.

 

De stap naar lingeriespeciaalzaak

Mart en zijn vrouw Addy namen de zaak over en in de loop der jaren groeide de Rooy uit tot een begrip in Oudenbosch en de regio.

In 1980 waagden Mart en Addy de stap naar een lingeriespeciaalzaak . In de Professor van Ginnekenstraat namen zij het pand van sigarenboer P. Daniels over. Zij bouwden met enthousiasme aan een trouwe klantenkring. Op geen enkele Oudenbossche feestweek ontbraken zij. Na Addy kwam dochter Reggy in de zaak en zij zette met vader Mart de eerste stappen naar de automatisering.

 

Een begrip in Oudenbosch

Nicht Lian nam in 2000 de winkel over en samen met haar team vierde zij in 2015 het 35-jarig bestaan van de lingeriezaak in de Professor van Ginnekenstraat 5 met een feestje, waarbij veel herinneringen opgehaald werden.

Gelukkig weten de klanten Lingerie de Rooy  in de Professor van Ginnekenstraat nog altijd goed te vinden. Of als Lindessa, zoals nog veel klanten zich weten te herinneren. Lingerie de Rooy staat voor kwaliteitsmerken in functionele en luxe lingerie, nachtmode en badmode.

 


En het nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van Lingerie de Rooy is nu deze vernieuwde website en de verkoop via de webshop. Wij zijn trots op onze collectie en adviseren je graag!